sinenmaa Äly on kaikkeuden perustoimija

Miksi Ruotsi on Pohjolan tasa-arvottomin?

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, miten Suomi on vasta kolmanneksi tasa-arvoisin maa maailmassa. Meitä edellä ovat Islanti ja Norja. Mutta miksi Ruotsi on manner-Pohjolan tasa-arvottomin maa?

Suomi on yleisesti ottaen pärjännyt aivan lähes verrattomasti kansainvälisissä vertailututkimuksissa. Mistä tämä johtuu? Joku syy meidän pitää löytää sille, että Pohjola on yleisesti ottaen maailman paras maa ihmisille ja erityisesti Suomi on Pohjolan paras noin vertailujen keskiarvon mukaan.

Oman havaintoni mukaan Suomi on maailman paras maa, koska suomen kieli on maailman loogisin kieli; suomen kielen lukutaidon oppii kolmasosassa siitä ajasta mitä kuluu esimerkiksi englanninkielisiltä lapsilta lukutaidon oppimiseen: "Suomalaiset lapset oppivat lukemaan helpommin":

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2003/12/198478/suomalaislapset-oppivat-lukemaan-helposti

 

HS, 2.11. 2011: Tutkimus: Suomi kolmanneksi tasa-arvoisin maa:

http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkimus+Suomi+on+kolmanneksi+tasa-arvoisin+ma...

Aamulehti 1.2. 2011: Tässä Suomi on ylivoimainen!: 

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194664652020/artikkeli/tas...

Tietoviikko 28.9. 2011: Suomi on maailman toiseksi paras maa it-yrityksille:

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/suomi+on+maailman+toiseksi+para...

Suomen kuvalehti 22.9. 2011: Suomi on maailman viidenneksi paras maa naisille:

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/newsweek-suomi-on-maailman-viide...

The Daily Beast: from News Week; Best countries in the world:

http://www.thedailybeast.com/newsweek/galleries/2010/08/15/best-countrie...

Iltalehti 30.6. 2010: Suomalaiset ovat Pohjoismaiden puheliain kansa:

http://www.iltalehti.fi/digi/2010063011963847_du.shtml

Kaleva 21.6. 2010: Suomalaiset vähiten taikauskoisia EU:ssa:

http://www.kaleva.fi/uutiset/suomalaiset-vahiten-taikauskoisia-eu-ssa/85...

Uusi Suomi 19.8.2010: Suomelle uusi ykköstila - ruoassa:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/99525-suomelle-uusi-ykkostila-ruoassa

Uusi Suomi 9.7.2010: Kreikan veneessä yllättävän moni - Suomi loistava poikkeus:

http://www.uusisuomi.fi/raha/96897-kreikan-veneessa-yllattavan-moni-suom...Suomen saamiin hyviin arvosanoihin perustuen olen tehnyt tieteellisen tutkimuksen:

http://sinenmaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85884-suomen-kielen-oppiminen-lisaa-hyvinvointia

Suomenkielen oppiminen lisää yksilön hyvinvointia ja tasa-arvoa ja tekee hänet onnellisemmaksi, lukutaitoisemmaksi, puheliaammaksi, vähemmän taikauskoiseksi ja ylipäätään paremmaksi.

Maahanmuuttajille tulee opettaa vain suomea, koska suomen kieli on tärkein tekijä, miksi me suomalaiset olemme maailman parhaita. Se olisi maahanmuuttajien henkistä  pahoinpitelyä jättää heidät vaille maailman parasta kieltä, joka takaa niin tasa-arvoisuuden kuin muutkin korkean sivistyksen merkit.

 

Suomi olisi pärjännyt tasa-arvosssa paremmin ja sijoittunut ylivoimaiselle ykköstilalle jos vain Suomessa kaikki olisivat suomen kielisiä. Suomenruotsalaiset laskevat Suomen sijoituksia kansojen vertailututkimuksissa.  Ruotsin kielellä oltiin vasta neljänsiä ja eteläisimmillä kielillä ei päästy edes pistesijoille.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Maassa, jossa valtauskontoon kuuluva kirkkoinstituutio on osa valtiota, ei voi milloinkaan olla tasa-arvoinen parhaalla mahdollisella tavalla.

kati sinenmaa

Me impisuomalaiset jouduimme adoptoimaan Kirkon, jotta voisimme kasvattaa siitä ihmisystävällisemmän version. Valitettavasti Suomeen on pesiytynyt ateismia, joka veljeilee etelän uskontojen kaa, koska ateistit eivät ymmärrä, että valtion kasvattama kirkko ennen pitkää pääsee pitkälle impivaaralaisten kaa.

Kirkko on oppinut ihmisyyttä jo niin paljon, että kohta se voidaan laskea vapaaksi, mutta sitä ennen sille pitää suorittaa vielä viimeinen voitelu.

Kirkko on muuten malliesimerkki sitä, mitä suomen kielellä voi saada aikaan; ensin tänne tuli etelän kirkko, joka mölötti jotain ihme munkkilatinaa. Sitten Suomen etelärannikolla Suomeen rantautunut kirkko oppi ruotsin kielen, mutta ei edes se pystynyt olemaan hyvä impivaaralaisia kohtaan: Vasta sitten kirkko alkoi pärjätä ihmisyydessä, kun sille opetettiin suomen kieli.

Joten älkää hyvät hyssykät nyt hyljätkö kirkkoa,
kun se juuri on oppinut olemaan ihmisiksi.

Jukka Johansson

Jopas oli väite! Ateistitko veljeilevät muiden uskontojen kanssa? Tarkoitat ilmeisti islamia. Ei, kyllä se on ev.lut.kirkko, joka islamin kanssa veljeilee.

Sekulaari yhteiskunta on paras vaihtoehto demokratian kehittymiselle.

"Joten älkää hyvät hyssykät nyt hyljätkö kirkkoa,
kun se juuri on oppinut olemaan ihmisiksi."

- Pakon edessä kirkko on taipunut ihmisoikeusmyönnytyksiin, mutta en minä ainakaan voi sanoa, että se olisi "oppinut olemaan ihmisiksi".

Jouko Koskinen

Katin esittämä linja vaatisi loogisen jatkumonsa; paluun shamanistiseen Kalevalaan.

Timo Härtsi

"Mutta miksi Ruotsi on manner-Pohjolan tasa-arvottomin maa?"

Olisiko Ruotsissa mennyt feminismi övereiksi ja sentakia Ruotsi ei ole niin tasa-arvoinen maa. Sellaista viestiä kuuluu aina silloin tällöin, että ruotsalaiset miehet ovat aika ahtaalla feminismin puristuksessa.

Tässä villi veikkaukseni asiaan, katsos kun kaikki ismit voidaan vetää niin yli hilseen, että niillä on paljon negatiivisia vaikutuksia.

Käyttäjän TommX kuva
Tomm Jakob

Olisi varmasti kannattanut vilaista uutista tai lukea GGG -raportti ennen kuin teet kovin pitkälle meneviä lingvistisiä päätelmiä tasa-arvosta. Raporttissa puhutaan vain sukupuolten tasa-arvosta, siitä nimitys "The Global Gender Gap Report".

Muutenkin mittarit ovat siinä vinoutuneita. Siinä otetaan vain huomioon, kuinka naiset ovat raportin mittareilla sijoittuneet suhteessa miehiin, mutta ei huomioida sitä, jos naiset ovat sijoittuneet miehiä paremmin. Eli tasa-arvoista on, että Suomessa naisten terveys on paremmalla tolalla kuin miesten, mutta raportin mukaan naisten heikompi sijoittuminen terveysakselilla Afganistanissa, kertoo epätasa-arvosta. Raportti ei näin ensinnäkään kerro tasa-arvosta.

kati sinenmaa

Samoilla kriteereillä se tutkimus tehtiin kaikissa maissa joten so what. Jos Afganistan olisi Suomea, niin se olisi ollut maailman parhaimpia myös. Ehdotan, että etenkin Libyaan viedään demokratian sijaan suomen kieli, niin silloin libyalaiset itse voivat rakentaa maastaan tasa-arvoisen demokratian; Ihmisen on lähes mahdotonta olla sivistymätön suomen kielisenä.

Tosin sivistymättömyys suomalaisversiona voisi onnistua, jos hallinnossa on paljon erikielisyyttä, jota käytetään suomalaisia vastaan, jolloin suomalaisiin voi tulla jonkinasteista vihaa ja katkeruutta hallintoa kohtaan, joka sitten muu-maa-mansikka-syndroomaa poteville todistaisi suomalaisten barbaarisuudesta, joka voitaisiin hävittää, kun vain tänne tuotettaisiin 1.8 miljoonaa maahanmuuttajaa halpatyövoimaksi.

Käyttäjän TommX kuva
Tomm Jakob

"Samoilla kriteereillä se tutkimus tehtiin kaikissa maissa joten so what."

Et sitten ilmeisesti ymmärtänyt mitä kirjoitin. Samoilla kriteereillä on tutkittu kyllä, mutta kriteerit ovat toispuoleiset. Jos naiset sijoittuvat mittarilla miehiä paremmin, on johtopäätös, että kyseessä on tasa-arvoinen tilanne, vaikka miehet ovat silloin heikommassa asemassa. Toisin kuin on uutisoitu, ei tutkimus kerro tasa-arvosta, vaan yksinomaan jotakin naisten asemasta.

Ja toisaalta, kehitelmäsi kielen ulottuvuuksista ei milläänlailla liity raportin tai uutisen teemaan sukupuolten tasa-arvosta edelleenkään.

kati sinenmaa

Toki ymmärsin, mutta tässä siitä naisten tasa-arvoisuudemmuudesta ei tarvitse välittää, koska kyse on tasapuolinen tutkimus. Jos tehtäisiin tutkimus siitäkin, niin Suomi olisi paras siinäkin;

Lehti 8.helmikuuta 2020: "Suomen naisilla maailman parhaat oltavat, mutta Suomen miehet ovat silti maailman onnellisimmat."

Miten päin tahansa ja mitä tahansa tasa-arvosta tutkittaisiin, niin Suomi olisi kaikissa niistä huipulla.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Minua kiinnostaisi vaihteeen vuoksi tietää missä maassa miesten asema on paras. Mikä olisi Suomen miesten sijoitus? Kriteerit.

Kai nämä sukupuolien asemasta kiinnostuneiden luulisi jollain lailla olevan perillä. Saisi uutta tietoa ja uusia näkökulmia näiden iänikuisten "naisten navankaivuun" sijasta.

Toimituksen poiminnat