sinenmaa Äly on kaikkeuden perustoimija

Suomen kielen oppiminen lisää hyvinvointia

Ruotsissa on perustettu sukupuolineutraali päiväkoti; Leikkikoulu ilman tyttöjä ja poikia: 

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8483610.ab

Suomessa ammattinimikkeistä pyritään tekemään tekemään sukupuolineutraaleja.  Itse uskon, että sukupuolineutraalius ei voi tehdä tästä maailmasta ainakaan pahempaa, koska mikä enää voisi olla enemmän pielessä kuin maskuliininen hallinto, joka perustuu ahneudelle, uhkailulle  ja väkivallalle. Maskuliinisuus on seurausta siitä, miten muunmaalaiset miehet pian puusta pudottuaan joutuivat kielellisen hienostelun vangeiksi, josta syntyi niin miesten hallinnoimat poliittiset kuin uskonnollisetkin miesasialiikkeet...

 

Ruotsalaisen päiväkodin sukupuolineutraaliuden täydellinen vastakohta löytyy Somaliasta: Somalian islamistit: Naisten ja miesten kättelystä teloitus:

http://www.huffingtonpost.com/2011/01/10/somali-islamists-shaking-_n_806902.html

Siinä on tämän päivän kaksi ääripäätä; miehet ja naiset ovat kuoleman rangaistuksen uhalla erotettu toisistaan, kun taasen Ruotsissa poikia ja tyttöjä alettiin kohtelemaan sukupuolineutraalisti. Ruotsalaisille tosin vähän huonompi juttu, että ruotsinkielessä asiat ja ihmiset ovat sukupuolistettuja, joten mistään aidosta sukupuolineutraaliudesta ei voida puhua;

Ruottalaiset honottelevat edelleen tyttöjä myös sukupuolineutraalisti, eli puhuvat niistä nasaalisesti, kuten sellainen tapa tuli ruotsin kieleen jo tuhansia vuosia sitten miesten keskittyessä koristelemaan kieltään. Hon on nenännakkelulla kieleen tehty nasaalilävistys han-sanasta.

 

Miksi me suomalaiset emme keksineet ensin sukupuolineutraaliutta? Johtuuko se kenties siitä, että meidän kielemme on  jo ja on aina ollut sukupuolineutraali? Itse asiassa, kun asiaa tarkastellaan kielitieteellisesti, niin huomaamme, että paitsi suomen kieli on sukupuolineutraali, niin se on sen lisäksi erittäin helppoa oppia: "Suomalaislapset oppivat lukemaan helposti":

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2003/12/198478/suomalaislapset-oppivat-lukemaan-helposti :"Tuoreen väitöskirjan mukaan suomalaislapset oppivat peruslukutaidon harvinaisen nopeasti. ... että englanninkieliset lapset tarvitsevat lukemaan oppimiseen aikaa vähintään kaksi tai jopa kolme kertaa enemmän kuin suomenkieliset."

 

Uusi EU:n laajuinen lukuvertailu tältä vuodelta todistaa samaa: Tässä Suomi on ylivoimainen!

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194664652020/artikkeli/tassa+suomi+on+ylivoimainen+.html

Suomi sijoittuu ylivoimaiselle ykkössijalle EU:n lukutaitovertailussa.

 

Kuten huomataan, niin me sorrumme pahoinpitelyyn, jos opetamme Suomessa jotakin muuta kieltä lapsille kuin suomea, koska tieteellisten tutkimuksienkin mukaan suomen kieli on vertaansa vailla oleva oppimisen helppoudessa ja sukupuolineutraaliudessa. Suomen kieli ei kuluta aivokapasiteettiakaan kuin puolet siitä, mitä muut kielet, joten suomen kieli jättää aivoenergiaa asioiden käsittelylle, joka on yksi olennainen syy Suomen menestykselle.

 

Suomen kielestä kehittyi energiatehokas, koska täällä Pohjolassa meillä ei ollut varaa tuhlata energiaa turhuuksiin, kuten sukupuolitettuun kieleen tai kieleen, jota kirjoitetaan eri tavalla kuin puhutaan. Kylmän kankea suomalainen mies murahteli jokaiselle samalla tavalla, eikä hänellä ollut energiaa tuhlattavaksi naisen puolien honotteluun tai asioiden salamyhkäiseen esittämiseen, kuten muualla miehet katsoivat, että heidän pitää ehdottomasti saada kutsua naisia kielessä eri tyylisesti -- ja niin muun maalaisilla miehillä mopo karkasi käsistä, ja heistä tuli himoriippuvaisia kielensä koristelijoita, jonka seurauksista nyt saadaan kärsiä...

 

Tavauskilpailut ovat surullinen esimerkki siitä, miten paljon aivokapasiteeettia muun kieliset joutuvat käyttämään pelkän kielen pyörittämiseen aivoissa: Tavauskilpailu, spelling bee:

http://wokinkolo.blogspot.com/2005/07/spelling-bee-tavauskilpailu.html

"Suomalaisena on hieman vaikea tajuta että sanojen tavauksen ympärille saadaan aikaiseksi TV-ohjelma."

 

Ehdotan jälleen kerran, että suomen kieli tehdään maailman yleiskieleksi. Jotta tämä voisi joskus toteutua, meidän tulee lopettaa kaikkien muiden kielten opettaminen kouluissamme, koska jos todella haluamme maahanmuuttajien olevan rikkaus Suomelle, niin silloin maahanmuuttajien tulee hallita suomen kieli yhtä hyvin me suomalaisetkin sen hallitsemme. Ilman suomen kieltä maahanmuuttajat eivät yksinkertaisesti pärjää kansainvälisissä vertailuissa niin hyvin kuin suomalaiset, joten olisi epäloogista kutsua maahanmuuttajia rikkaudeksi, jos heidän pitäisi olla sitä omilla kielillään.

 

Asiassa on myös kolmas tärkeä pointti; jotta olisimme edelleen yhtenäinen kansa, joka siksi menestyy, niin meidän pitää senkin tähden lopettaa opettamasta lapsille vieraita kieliä, sillä viimeisin selvitys PISA-tutkimuksidsta paljastaa, että Suomi menestyy juuri yhtenäisen kansan takia, jolla on yksi yhteinen kieli:

http://www.talouselama.fi/uutiset/saksasta+nurja+viesti+suomelle+turha+kaupata+meille+kouluparatiisianne/a701292

Milksi sis pitäisi väkisin tehdä Suomesta monikulttuurinen, koska on jo moneen kertaan tieteellisestikin todistettu, että

A) Monokulttuurisuudessa ihmiset ovat onnellisempia, ja

B) yhtenäinen kansa menestyy kaikissa vertailevissa tutkimuksissa monikulttuureja paremmin.

 

Toistan vielä, että se on lasten henkistä pahoinpitelyä, jos lapsille opetetaan vieraita kieliä vain siksi, että ne ovat niin ihquja, tai että ne kielet pitää säilyttää vain siksi, että ne ovat. Suomen kieltä nyt pian lasten nuppiin,

 

Tässä olisi saksankielisille suomenoppia; Finnisch, die Weltsprache (opi suomea helposti):

http://www.lenz-online.de/reisen/finland/sprache.htm

 

Eräs kommentti kielikeskusteluun:

http://jooel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85811-sukupuolineutraali-kielenkaytto#comment-1180658

Jooel Jaakkola: Sukupuolineutraali kielenkäyttö:

http://jooel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85811-sukupuolineutraali-kielenkaytto#comment-1180658

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Lalli Laaksonen

Kannatan suomen kielen opettamista kaikille suomalaisille ja täällä oleskeleville.
En kannata sen opettamista kaikille maailman kansalaisille.

Haluan lisäksi opettaa täydellisen englannin ja kiinan kaikille halukkaille.

Muu kielenopetus olkoon sallittua, mutta omakustanteista. Netistä löytää loistavia ilmaisia kursseja. Suomenkielen kursseja en ole löytänyt, siispä opetusviranomaisemme ovat kelvottomia. Kaikki resurssit on käytetty pakkoruotsiin.

kati sinenmaa

No, Kun asiaa tarkastellaan evoluution näkökulmasta, niin nyt elämme parhaillaan aikakautta, jonka kuluessa kielet yksin toisensa jälkeen kuolevat sukupuuttoon, joka on samanlainen tapahtuma, miten monista esi-ihmislajeista vain yksi säilyi olemassaolossa

Lopulta on oleva yksi ainoa kieli, jota puhuvat kaikki planeettamme asukkaat. Jos me käytämme rajallisia resursseja vieraiden kielten opettamiseen, niin siinä samalla tuhoamme suomen kieltä.

Lalli Laaksonen

Sama enkuksi/ Google translate:

"Well, when viewed from the perspective of evolution, so now we are living through the current time, during which the languages ​​alone after becoming extinct, which is similar to an event, how many pre-human species, only one remained in existence

Eventually, there will be only one language, which speak for all the inhabitants of our planet. If we use the limited resources on foreign language teaching, both at the same time destroying the Finnish language."

Taikka: http://www.babylon.com/

pekka piippo

Niinpä,missä on Suomen kielelle vastaava organisaatio svenska.nu:lle jolla on hyvin mahtipontinen edustusryhmä sisältäen potentaatteja Ruotsista ja Suomesta?

Käyttäjän Holmes kuva
Jens Fogelholm

Ei suomenkieli olekaan täysin sukupuolineutraali.

Palomies, sotamies, varusmies, lakimies jne.

:)

kati sinenmaa

Ennen kuin naisista oli mihinkään, niin palomies oli täysin neutraali; miehet eivät sen kummemmin ajatelleet palomies-ammatin olevan mukamas sovinistinen nimitys, koska eihän kukaan tullut edes ajatelleeksi, että joku naikkonen voisi ryhtyä palo- ja pelastustoimeen.

Samoin sairaanhoitaja oli täysin neutraali ennen feminismin kukkasia; kukaan ei edes tullut ajatelleeksi, että se pitäisi olla sairaannainen.

Vasta nykyisin vallassa oleva feminismi sai aikaan tällaisia kotkotuksia. Myönnettäköön, että suomen kielen _käsitteiden_ neutralisointikehitys on ehkäpä ainoa hyväksyttävä asia, jonka feministiset kotkotukset ovat aikaan saaneet.

Neutralisointi on kuitenkin ulotettu koskemaan asioita, joiden neutralisointi on mahdottomuus, kuten kielten tasa-arvo; mikään feministinen hölmöily ei voi saada kehittymätöntä kieltä tasa-arvoiseksi suomen kielen kaa.
Asia olisi sama, jos femakot vaatisivat, etä supertietokoneiden käyttöjärjestelmäksi pitää laittaa myös MS-Windows, koska nykyisin niissä nopeimmissa superkoneissa jyllää vain Unix-pohjaiset käyttikset.

Tai asia olisi sama, jos femakot vaatisivat, että metsästä pitää katkaista kaikki korkeat latvat, jotta puut olisivat kaikki yhtä tasa-arvoisia

Femakot eivät jätä kehitykselle mitään sijaa vaatiessaan tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta, koska tasa-arvoa ei saavuteta feminismillä, vaan vain sillä, että annetaan kehittymättömien itsensä kehittyä, eikä julisteta niitä kehittyneiden kanssa tasapäisiksi...

Palomies: Tulipalon hoitaja
Sotamies: Sotatilan hoitaja

Kalevi Kantele

Vielä parikymmentä vuotta sitten puhuttiin opettajatarista ja opettajista. Nykyään kaikki ovat opettajia. Tämä on kaikkien mielestä edistystä, niinkuin onkin. Mutta yhdessä tilanteessa tar-pääte on tärkeä; on eri asia jos minulla olisi rakastajatar tai rakastaja.

kati sinenmaa

Aha? Ja miksi se on tärkeää? Kai nyt luonto tikanpojan puuhun ajaa? Jokainen kai nyt löytää parikseen juuri sen, jota rakastaa; ei kai kukaan vahingossa nyt saa parikseen tra-la-laa :-)
http://www.youtube.com/watch?v=2ctcTP9pSHw

Toimituksen poiminnat