sinenmaa Äly on kaikkeuden perustoimija

Niinistön kohtuullisuuden syy on huonot ajat

Tiesinhän minä, että suomalaisuudesta kannattaa olla ylpeä. Vaikka en olekaan Kokoomuksen kannattaja, niin silti saan olla Niinistön puolella, mitä tulee hänen näköiseen preidentti-instituutioon.

IS, 7.2. 2012: Kuva Sauli Niinistöstä naurattaa maailmalla, Tässä kolaa Suomen presidentti;

http://www.iltasanomat.fi/presidentinvaalit/art-1288447435257.html

IL, 2.1. 2013: MTV3: Niinistö leikkaisi presidentin palkkiota viidenneksellä

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013010216510609_uu.shtml

Niinistö on minun ikäluokkaani. Nuoruudessamme suomalaisten tuloerot olivat maailman pienimmät. Taitavat ne olla sitä vieläkin, sillä muualla tuloerot ovat kasvaneet suomalaisten tuloeroja enemmän. Silti olen erittäin hyvilläni siitä, että edes joku hallinnossa pyrkii aktiivisesti pienentämään kansalaisten tuloeroja. Ja mistä muualta se voitaisiin aloittaa ja tehdä kuin tulojen ylemmästä päästä.

Olisi nyt toivottavaa, etteivät poliitikot, sijoittajat, pankkiirit, asianajajat, virkamiehet, lääkärit ja johtajat aloita mitään populistivirttä; "ettei me voida pienentää omia palkkioita ja optioita ja palkkoja, koska se olisi populistista".

Varmasti tuloerojen kasvattaminen on myös jokin arvo, jolla on etumerkki. Ja jos yhteiskunnassa lisääntyy vaatimus palkkataulukoiden yläpään leikkauksista, niin silloin tulerojen kasvattaminen on  alunperinkin ollut arvoltaan negatiivista. Olisihan se ollut lopulta kaikille selvää, miten hulluksi systeemi tulee, kun tuloerot olisivat tästäkin päivästä eteen päin kasvaneet, sillä tuloerot eivät voi koskaan kasvaa muuhun suuntaan kuin hulluutta, huonoja aikoja kohden.

 

Tuloerojen pientäminen on arvokkaampaa toimintaa kuin niiden nostattaminen, sillä vain siten johtajat voivat todistaa, ettei ajatustyö voi olla arvokkaampaa kuin lihastyö. Olisi suotavaa, ettei tätä palkkionnalennusvaatimusta perustella huonoilla ajoilla, koska jos nimittäin tuloerot olisivat edelleen voineet kasvaa, niin väkisinkin niiden kasvu olisi silti johtanut huonoihin aikoihin, vielä huonompiin aikoihin.

Suomeksi: Tuloerojen kasvu pitää pysäyttää hyvinä aikoina

Tähän asti kasvaneet tuloerot johtivat meidät huonoihin aikoihin, joten meitä olisi odottanut vieläkin huonommat ajat, jos nyt emme olisi katkaisseet tuloerojen kasvua. Tästä syystä ei ole lainkaan mielekästä perustella Niinistön toimintaa sillä, että palkkoja ja palkkioita täytyy laskea huonojen aikojen tähden, koska tuloerot ovat itse se syy huonoille ajoille.

Meillä ei ole varaa rahoittaa muita maita, jos tuloeromme kasvaisivat. Jos siis Jyrki Katainen haluaa kaataa suomalaisten varoja lisää ulkomaille, niin silloin hänen tulee myös pienentää palkkaansa, ja enemmän, mitä Niinistö teki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Pertti Ikonen

Kati. Peli on menetetty silloin kun YLEn radiotoimittajatkin ryhtyvät uutta poiittista johtoamme myötäilemään (esim. Niinistön esikuntaa). Ja näinhän on jo käynyt, että kun Ylessäkin perinteisesti on syöty ja laulettu niiden lauluja - jotka leipää pöytään järjestevät.

kati sinenmaa

Tämä on YLEn toimittajille.

Älkää enää kutsuko Suomea hyvinvointiyhteiskunnaksi, koska jos niin teette, olette osoittaneet vain oman typeryytenne suuruuden kutsuassessanne velaksi elämistä hyvinvoinniksi.

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Eihän noilla palkan pudottamisella ole kuin symbolinen merkitys, ovathan palkat sen verran korkeita verrattuna tavallisen ihmisen tuloihin.
Itse henkilökohtaisesti kuitenkin arvostan Presidenttiä paljon tästä avautumisesta, kun on paljon puhuttu Suomen tulevaisuuden ongelmista ja siitä, ettei ole mitään hyvää odotettavissa pitkiin aikoihin.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kokoomukselainen presidentti tulee tuossa ehkä tiedostamattaan ilmoittaneeksi, etteivät palkansaajien tulot ole kilpailukykymme suurin ongelma, vaan liian suuret TULOEROT!

kati sinenmaa

Sitähän minäkin. 1940-1970-luvuilla suomalaisten tuloerot olivat paljon pienemmät. Se oli aikaa, jolloin me rakennettiin hyvinvointi. Ei hyvinvointia nyt lisäänny yhtään, koska joudumme elämään velaksi!
Joka sanoo velaksi elämistä hyvinvointiyhteiskunnaksi, tekee sen vain täydellisen ymmärtämättömyytensä takia.

Koiviston vapautettua pankit, johtajien saamat ansiottomat ansiot alkoivat nousemaan suhteessa tavisten tuloihin. Niinistö teki täysin oikean suuntaisen ratkaisun, koska hänenkin palkkansa maksetaan velalla, mutta olisin odottanut, että hänen saamansa palkkio olisi tippunut alle sadan tonnin

EK tuli äsken ylimielisenä julistamaan, että he osallistuvat tähän nollalinjalla.

Toimituksen poiminnat