sinenmaa Äly on kaikkeuden perustoimija

Jurous, ihmisyyden tosiolemus

Suomalaisia on parjattu juroiksi. Nyt tämä parjaus riitti, kiitti. Sillä jurous on suomalaisen ydinosaamista siinä, missä sisukkuus, hiljaisuus tai muukin, josta me suomalaiset olemme kuuluisia. Suomalaisen sielu on äärimmäisen herkkä. Se ei vaadi mitään huutamista tai käsien heiluttelua tai peräti maan tai toisen kenkien nuolemista. Suomalainen sielu huomaa toisen ihmisen jo sivusilmällä ja siinä on kahden ihmisen syvin kohtaaminen, kun kaksi suomalaista vaikka tahattomasti kohtaa toinen toisensa katseen vaikka vain sekunnin tuhannesosaksi.

Kun suomalainen mies hieman murisee toiselle, niin tietäkää te tava-lliset ihmiset, että siinä on mies herkimmillään; yksikään ulkomaan eläjä ei pysty ymmärtämään sitä sielun herkkyyttä, joka sisältyy suomalaisen miehen murahdukseen. Ulkomaan eläjät ovat sielultaan äärimmäisen karkeita. He eivät kuule niitä sielun korkeita säveliä, joilla murahdus tavoittaa toisen suomalaisen miehen sielun maiseman.

Ulkomaan eläjille on opetettu tervehtimistapoja, kuorellisia heiluntoja ja suun pieksäntää, jotka ovat kuolettaneet heidän sielunsa herkkyyden. Ulkomaan eläjien sielu soi epäharmoniaa joka vaatii heitä kompensoimaan sielunsa viritystilan epävireyden ulkoisilla tavoilla. ESIMERKKI: Vaikka kaksi ulkomaan eläjää tuijottaisi toisiaan silmiin, niin se ei ole heidän mukaansa toisen ihmisen kohtaamista, vaan sen lisäksi heidän pitää suorittaa rituaaleja ennen kuin he uskovat olevansa ihmisiä ja kanssakäymisessä toisen ihmisen kanssa. Huomataan selvästi, että ulkomaan eläjät eivät luota aisteihin, juuri niihin ainoisiin keinoihin, joilla ihminen voi olla sielullinen.

Suomalaisen sielun herkkyys perustuu siihen, ettei sitä ole pilattu uskomuksilla. Olisihan se vähän järjen köyhyyttä väittää, ettei suomalainen ole tervehtinyt, jos hän on nähnyt toisen ihmisen katseen, jos on katsonut toisen ihmisen sielun peiliin! Samoin suomalaisen kuulo on sielun kuuloa; Suomalaiselle riittää jopa pelkkä hienon hieno murahdus, josta jo toinen aito suomalainen ymmärtää, että siinä on toisen suomalaisen sielun luoma äänne. Ja niin on jälleen kaksi suomalaista kohdannut toisensa syvemmin ja korkeammin kuin mitä ikinä joku ulkomaan elävä voisi edes kuvitella.

 

Ottakaa oppia vaikka Kimi Räikkösestä. Ulkomaan eläjät eivät pysty ymmärtämään häntä, joka on yksi yhteen sen kanssa, kun Jesse Jumalanpoika Jumala jupisi, että suomalainen on kuin tuuli; te ette tiedä, mistä se tulee tai mihin se menee....

 

Olisi täysin onnetonta, jos suomalainen muuttuisi ulkomaaneläjäksi, eli ihmisen kuoreksi, jossa ei ole mitään salaista, vaan sellainen kuori tekisi kaiken täysin oikein jonkun uskomuksen mukaisesti.

 

Tapojen vaatijat ovat muuten emäsuvaitsemattomia. Ihminen on äärisuvaitsematon, jos hän vaatii toiselta muutakin kuin murahduksen tai katseen häivähdyksen. Tämä on täysin selvää, koska joka ikinen uskonto perustuu tapoihin ja niiden sokeaan noudattamiseen. Tava-llisessa elämässä ei ole mitään sielullista. Tavan kohtaamiset estävät ihmistä kohtaamasta toista sielun tasolla.

Tervehtimistä vaativat ovat tervehtimisuskovaisia, jotka loukkaantuvat samalla tavalla kuin kuka tahansa uskovainen, joka ei pysty kohtaamaan toista ihmistä ilman uskonnollista muotomenoa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Muistan poikavuosilta, olinkohan toisellakymmenellä, yhden episodin; Se taisi olla paikallisen koulun, joku 'opettaja', mieshenkilö kun tuli minua vastaan tiellä ja huusi minulle; 'Sanohan Haikalan poika päivää' - huusin takaisin, että 'minä en sano tuntemattomille huutelijoille yhtään mitään'.

Tämä ko. äijä halusi olla oppimestari ja opettaa ns. tavoille, ensiksikin tuo nimittämiseni Haikalanpojaksi oli loukkaavaa, sillä nämä Haikalanpojat taisivat olla tunnetuimmat ilkimykset siinä koulussa, enkä mielestäni ollut ilkimys ja toisekseen ison miehenkörilään ei sovi uhitella lapsille.

Silloinen koulumaailmahan oli pelottelun ja rangaistuksen uhan maailma vähän niin kuin 'vangeinhoidon' parodiointi...

(Haikala nimi on fiktiivinen)

Olli Polli

Tuli mieleen yksi huono aamu Kreikassa. "Perseeseen ammuttu karhu" joutui mieliharmikseen ulos turvallisien seinien suojasta kaupungille.
Katse katukiviä mittaillen yritin toimittaa asiani ja palata kotiin mahdollisimman pian ilman suuria keskusteluja.
Vastaani tuli kuitenkin eräs perhetuttu, jonka kanssa oli keskusteltava.
Kysymykseen: "Miten menee?"
Vastasin: "Päin persettä!"

Aiheutin kulttuurien yhteentörmäyksen suurella pamauksella ja sain torut:
"Ei meillä noin voi sanoa! Me sanotaan aina että hyvin menee!"

Kreikassa menee edelleenkin helvetin hyvin päin persettä !

Taisto Merilä

Varsinkin työelämää kuristavasta amerikkalaistyylisestä positiivisuushömpästä pitäisi mitä pikimmin päästä eroon. Aikuisen ihmisen pitäisi yrittää hymyillä, vaikkei siihen ole mitään syytä, ja tietysti valehdella ummet lammet kaikkea mahdollista soopaa, mitä nyt ei kukaan muutenkaan missään tapauksessa ikinä voisi uskoa. Ja sitten ihmetellään, kun ihmiset uupuvat.

Tässä ilmainen iskulause töihin: ”Ikävä asiakas ei palvelua tarvitse”.

kati sinenmaa

Meillä oli amerikkalainen töissä tässä syksyllä. Harmistui pahasti, kun en sanonut kuuluvasti joka kerta hellooo. Selän takana kyseli, että olenko ollut kauanki hullu :-). Ei koskaan huomannut minun huomaamatonta päänliikettä, eikä uskonut, että pelkkä

hemmon näkeminen on korkeammantasoinen kohtaaminen kuin pelkän kuulopuheen (heloun) varassa. Ikään kuin näköaistilla ei ole mitään virkaa nuille helloouskovaisille :-(

Toimituksen poiminnat